Legger til rette for mindre matsvinn Den Stolte Hane ble tildelt HOLDBARHETSPRISEN

HOLDBARHETSPRISEN: Marte Dalsnes og Michelle Seigererud i Den Stolte Hane. Herman Ekendahl-Dreyer / Grønt Punkt Norge
For å legge til rette for mindre matsvinn og reduksjon av plast gjennom relansering av hele sitt grillede sortiment i Storhusholdning
Holdbarhetsprisen blir delt ut i samarbeid med Matvett. De er imponert over årets nominerte som viser at ledende aktører i bransjen tar ansvar, med konkrete og innovative emballasjeløsninger som bidrar til å opprettholde holdbarheten.
Årets Holdbarhetspris gikk til Den Stolte Hane. De har blant annet byttet ut skåler med poser på sitt sortiment til storhusholdning
Den Stolte Hane viser at det er fullt mulig å redusere plastforbruket uten å gå på kompromiss med matens holdbarhet. Ved å bytte ut plastskåler med gjenvinnbare poser og ta i bruk singelfrysing av kyllingfilet, legger de til rette for mer fleksibel porsjonering som til sammen er et viktig bidrag i kampen mot matsvinn, sier daglig leder Anne-Grete Haugen i Matvett.
Det var en stolt duo fra kyllingprodusenten som mottok prisen.
«Vi setter utrolig pris på at arbeidet vårt blir lagt merke til. Denne prisen er et resultat av godt samarbeid på tvers i hele bedriften», sier Marte Dalsnes som er forretningsutvikler og bærekraftsjef i Den Stolte Hane.

Hele vårt grillede sortiment kommer nå i poser, hvor kyllingen er singelfryst. Det betyr at du får en høyere kvalitet, fleksibilitet ved opptining, ved at du kun tiner akkurat den mengden du trenger (null svinn) og sist men ikke minst stor reduksjon i plast og utslipp. Derfor kaller vi det det store kvalitets- og bærekraftsløftet
Les mer om relanseringen av det grillede sortimentet her