
Chicken bhona
min | Smaksrik
4 Porsjoner▾
- 2 Porsjoner
- 4 Porsjoner
- 6 Porsjoner
- 8 Porsjoner
Ingredienser
Chicken Bona
800 g
kyllinglår uten skinn
2 dl
naturell yoghurt
1 ts
salt
1 ts
chili pulver
1 ss
revet ingefær
2 fedd
revet hvitløk
3 ss
sitronsaft
2 ss
frisk koriander
3 ss
olje
1.5 ts
spisskummen
2
laurbærblad
4
kardemommekapsler
5
nellikspiker
150 g
knust tomat
1 ss
tomatpure
2 ts
bukkehornkløver
0.5 dl
vann
1 ts
garam masala
2 ss
frisk koriander
Glutenfritt nanbrød - 8 stk
1 ts
tørrgjær
1 ts
sukker
150 g
kikertmel
150 g
glutenfritt mel
1 ss
fiberhusk
0.5 ts
salt
2 ts
tørket bukkehornkløver
2 dl
kefir eller vann
6 ss
olje
litt kefir til pensling
Løkfrø til topping
Rødbet raita
4 dl
kefir
100 g
rødbet
0.5 ts
salt
0.75 ts
chaat masala
0.5 ts
tørket mynte
Mango lassi
300 g
masalamagic mangopure
5 dl
kefir
1.5 ss
sukker(kan sløyfes)
2 dl
vann
7 stk
isbiter
Mango chutney
1 stk
masalamagic mango chutney
Basmatiris med gurkemeie
4 ss
olje
1.5 ts
spisskummen
1 ts
gurkemeie
1 ts
salt
6 dl
vann
3 dl
basmatiris
Ingredienser
Chicken Bona
800 g
kyllinglår uten skinn
2 dl
naturell yoghurt
1 ts
salt
1 ts
chili pulver
1 ss
revet ingefær
2 fedd
revet hvitløk
3 ss
sitronsaft
2 ss
frisk koriander
3 ss
olje
1.5 ts
spisskummen
2
laurbærblad
4
kardemommekapsler
5
nellikspiker
150 g
knust tomat
1 ss
tomatpure
2 ts
bukkehornkløver
0.5 dl
vann
1 ts
garam masala
2 ss
frisk koriander
Glutenfritt nanbrød - 8 stk
1 ts
tørrgjær
1 ts
sukker
150 g
kikertmel
150 g
glutenfritt mel
1 ss
fiberhusk
0.5 ts
salt
2 ts
tørket bukkehornkløver
2 dl
kefir eller vann
6 ss
olje
litt kefir til pensling
Løkfrø til topping
Rødbet raita
4 dl
kefir
100 g
rødbet
0.5 ts
salt
0.75 ts
chaat masala
0.5 ts
tørket mynte
Mango lassi
300 g
masalamagic mangopure
5 dl
kefir
1.5 ss
sukker(kan sløyfes)
2 dl
vann
7 stk
isbiter
Mango chutney
1 stk
masalamagic mango chutney
Basmatiris med gurkemeie
4 ss
olje
1.5 ts
spisskummen
1 ts
gurkemeie
1 ts
salt
6 dl
vann
3 dl
basmatiris
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Krydderstekt kylling
Slik gjør du
Chicken bhona
- Fjern skinnet fra kyllinglårene og del de i tre. Bland ingrediensene til og med frisk koriander med kyllinglårene, og la stå i ca en halv time.
- Varm olje, ha i spisskummen og tilsett marinerte kyllingstykker. Stek dem på god varme i ca. 10 minutter.
- Ha i tomater, tomatpuré og bukkehornkløver.
- Stek videre i 10–15 minutter. Tilsett litt vann slik at den ikke blir brent, mer væske kan tilsettes hvis ønskelig. Avslutt med garam masala og frisk koriander.
Glutenfritt nanbrød:
- Løs opp gjær i 1 ss lunkent vann, tilsett sukker og la det stå i 5 minutter.
- Bland mel, gjærblandingen, salt, bukkehornkløver og væske til deig. Vend i olje til slutt slik at deigen blir smidig. Pensle litt olje rundt deigen, og sett den lunt til heving i 30 minutter.
- Form deigen til boller, dryss på litt mel og kjevle ut nan forsiktig. La de stå i 15 min.
Pensle med kefir og dryss på løkfrø, steke i ca. 4 minutter på 250 grader midt i stekeovnen.
Basmatiris med gurkemeie:
- Skyll risen et par ganger og bløtlegg risen i dobbel mengde vann. La stå i 15 min.
- Varm olje og tilsett spisskummen. Når det freser, tilsett gurkemeie, salt og vannet som risen er bløtlagt i.
- Ha i risen når vannet koker. Bruk gjerne sterk varme til vannet koker inn. Skru varmen ned til laveste styrke, og la kjelen stå med lokket på i 8 minutter til all væske er helt borte.
Rødbet raita:
Vask og skrell rødbet, riv den på et rivjern og bland alt i en bolle. Spar litt grønt til pynt.
Raita kan serveres som dipp eller som en kald saus til alle middagsretter.
Mango lassi:
Bland alt med en stavmikser. Serveres avkjølt.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
