
Confitert kyllinglår
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En spennende, utfordrende og imponerende oppskrift
Slik gjør du
Confiterte kyllinglår
Forsalt lårene i 30 minutter til en time, ut ifra ønsket tidsbruk og saltpreg.
Skyll av saltet og tørk lårene. Ha alt i en kasserolle slik at oljen dekker lårene og la dette småkoke i ca. 2 timer (NB: Skal ikke frityrsteke). Brunes i pannen før servering.
Karamellisert sellerirot
Forvarm en panne.
Kutt selleriroten i terninger. Ha olje i pannen og brun av terningene. Ha så i vann. La terningene koke til de er møre. Hell ut vannet, ha i smør og så melk. Lag puré med stavmikser, smak til med sherryeddik og salt.
Brunet løk
Del småløken i to. Ha olje i en panne og brun løken godt. Mot slutten har du i smøret og glaserer dem. Smak til med salt.
Morkelsaus
Forvarm en kasserolle. Kutt sjalottløken i terninger og sjampinjongen i skiver
Ha i olje og brun av løk, timian, hvitløk og sjampinjong. Ha i tomatpure og brun av i ett minutt. Tilsett rødvin og reduser. Tilsett så kraften og kok i 10 minutter. Del morklene i to og sørg for at de ikke inneholder sand. Ha dem i sausen. Smak til.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

