
Eggs en meurette
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Porsjerte egg i rødvinssaus er en klassisk rett fra Bourgunde i Frankrike. En sikker vinner til søndagsbrunsjen.
Slik gjør du
Ha rødvin i en kasserolle og reduser til ca. 1/4.
Ha oksekraften i en kasserolle og reduser til ca. 1/4.
Bland oksekraft og rødvin sammen og reduser litt til. Bland 1 ss med maisenna med 2 ss vann og ha i blandingen. Smak til med salt.
Kutt bacon i terninger og stek det i en stekepanne. Når de er ferdig stekt, la de renne av seg på et tørkepapir.
Skrell sjalottløken og del den på langs. Bruk samme stekepanne du hadde bacon i. Legg i løken med snitt siden ned og stek til de begynner å bli brune. Snu løken og strø over sukker og la de steke i ca. 3 minutter til.
Sett på en kasserolle med vann, en klype salt og 1 ts. eddik.
Skjær tykke skiver av surdeigsbrødet og stek dem i smør i en stekepanne.
Knekk eggene i en liten skål, lag en virvelvind i vannet og slipp ett og ett egg ned i midten av vannet og la det trekke i 4-5 minutter, eggehviten skal stivne, men ikke plommen.
Monter på en tallerken brødskiver med bacon og et egg på hver av skivene. Topp med rødvinssausen og server umiddelbart.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
