
Eltefritt grytebrød
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Et deilig brød med ekstra sprø skorpe
Slik gjør du
I en bolle blander du sammen mel, tørrgjær og salt. Pisk sammen egg, kefir og vann. Bland inn i melblandingen. Dekk til deigen, og la den hvile i ca. 20 timer.
Når den er ferdighevet, velter du den ut på ett melet underlag og former den sammen til en ball. Legg deigen over på ett bakepapir og la den heve i ca. en time.
Etter en halvtime finner du frem en ildfast gryte med lokk. Sett den inn i kald ovn, og skru ovnen på 250 grader. Etter ca. 20 minutter tar du ut gryten, og legger deigen med bakepapiret i gryten.
Sett på lokket.
Sett gryten tilbake i ovnen og stek i ca. 30 minutter. Ta av lokket skru ned ovnen til 230 grader og stek videre i 15-20 minutter.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
