
Fritert kylling med søtpoteter
Ingredienser
Panert kylling
Bakte søtpotet fries
Marinert kylling

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lørdagsmiddag med kreolsk smak.
Slik gjør du
Panert kylling
Kutt lårfiletene i 2 cm store terninger.
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Ha i egg, vann og olivenolje, og bland godt sammen til en smidig røre.
Ha kyllingen i røren og la det stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Varm oljen til 180 grader og friter i 5-6 minutter, la kyllingen renne av seg på tørkepapir.
Marinert kylling
Finn frem 4 kylling klubber og 4 kyllingvinger.
Skyll dem godt.
Ha dem i en bolle sammen med salt, pepper, timian, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, malt nellik, cayennepepper og limejuice.
Bland godt sammen og la det marinere i minst en halv time.
Ha 1 ss olje i en stor panne, og brun kyllingen i noen minutter. Senk varmen på platen og ha i eddiken. La det stå under lokk på svak varme i 30-40 minutter.
Avkjøl.
Strø på maisenna og varm opp oljen til 180 grader.
Friter i 5-6 minutter og la de renne av på tørkepapir.
Bakte søtpotet fries
Kutt søtpotetene i strimler, ca. 1 cm tykke.
La potetene ligge i vann i 30 minutter.
Ta de ut av vannet og tørk dem godt.
Ha i en bolle og bland dem godt i olivenolje og krydder.
Legg dem på et bakepapir og stek på 200 grader i 30 minutter. Snu dem halvveis i steketiden.
Servering
Legg marinert og panert kylling på et fat sammen med søtpotetene. Strø over litt salt og kvernet pepper. Server med limebåter og pikliz.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Høyt CO₂e-utslipp: 1.5+
Denne retten har et høyere klimaavtrykk en FN’s klimamål. Hvis du ønsker å redusere mengden klimaavtrykk på denne retten, kan du redusere ved å bruke noen dl mindre olje. Eller du kan invitere en venn eller to over på middag.

