
Frittata med spinat og bacon
20 min | Rask og enkel
Ingredienser
Grønnsaker
140 g
bacon
0.5 stk
gul løk, finhakket
2 fedd
hvitløk, finhakket
100 g
sjampinjong
1 ts
salt
1 ts
tørket rosmarin
200 g
spinat
Eggblanding
10 stk
egg
0.5 kopp
melk
200 g
revet ost
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Italiensk eggrett til lunch eller middag
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 200 grader
- Finhakk løk og hvitløk, del sopp i skiver.
- I en stor ovnsikker stekepanne steker du bacon til det er sprøtt. Ta ut baconet men la fettet være igjen i pannen til steking av løken.
- Tilsett den gule løken og la den surre til den blir blank. Tilsett hvitløk og la det surre i ett minutt til, før du rører inn soppen og steker videre til den blir myk. Krydre med rosmarin og salt.
- Så tilsetter du spinaten og rører til den faller sammen.
- I en bolle visper du sammen egg, melk og rører inn osten. Hell i pannen og legg over baconskivene.
Stek frittata i ca. 10 minutter, til kantene er gyldenbrune og formen har satt seg.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
