
Gårdsklekket kyllinglår med søtpotetfries og avokadodipp
min | Enkel
Ingredienser
For kyllinglår:
2 stk
Gårdsklekket kyllinglår honning og harissa
2 ss
Olivenolje
Salt og pepper etter smak
Frisk persille til garnityr (valgfritt)
For søtpotetfries:
2 stk
Store søtpoteter, skrelt og kuttet i staver
2 ss
Olivenolje
1 ts
Paprika (søt)
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Pepper
For avokadodipp:
1 stk
Moden avokado
1 stk
Saften av lime
1 fedd
Hvitløk, hakket
2 ss
Rømme
Salt og pepper etter smak
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Nyt et sunt og velsmakende måltid med gårdsklekket kylling.
Slik gjør du
1. Forbered kyllinglår:
-
- Forvarm ovnen til 200 °C.
2. Lag søtpotetfries:
-
- I en bolle, bland søtpotetstavene med olivenolje, paprika, salt og pepper. Sørg for at alle stavene er dekket.
- Spre søtpotetene utover et bakepapirkledd stekebrett i ett lag.
3. Stek kylling og fries:
-
- Sett både kyllinglårene og søtpotetfriesene i ovnen. Stek kyllingen i ca. 40-50 minutter, eller til den er gjennomstekt (innvendig temperatur bør være 75 °C). Søtpotetene stekes i ca. 25-30 minutter, snu dem halvveis for jevn steking.
4. Lag avokadodipp:
-
- Mens kyllingen og søtpotetene steker, mos avokadoen i en bolle. eller blend med stavmikser.. Tilsett limejuice, hakket hvitløk, rømme, salt og pepper. Rør godt sammen.
5. Servering:
-
- Anrett kyllinglår på tallerkener sammen med søtpotetfriesene. Legg avokadodippen på siden.
6. Nyt:
-
- Server varm og nyt et sunt og velsmakende måltid!
Merkingen viser CO2e-utslippet til
en matrett (kg CO2e/rett) og en
rangering (A-E) som gjenspeiler den
relative klimapåvirkningen. CO2e-dataene er
levert av vår bærekraftspartner Klimato.
