
Grillet kyllingtaco med tomatsalsa og syltet rødløk
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Denne kyllingtacoen fra Gitte og Filip blir raskt en ny fredagsfavoritt!
Slik gjør du
Stek kyllingen i pannen. Den kan også grilles. Skjæres i terninger når den er ferdig.
Syltet rødløk
Kok opp blandingen av eddik, sukker og vann. Ha i rødløk kuttet i ringer og la det koke i 8-10 minutter. La gjerne rødløken ligge i kjelen litt etter koking, eller ta den opp og legg på glass i kjøleskap. Rødløken holder seg lenge i et gammelt syltetøyglass, og du kan sylte så mye du vil i den samme blandingen.
TIPS: Sylt andre grønnsaker når du først har kokt opp eddikblandingen. Agurk og rødbeter er for eksempel kjempegodt.
Salsa
Kutt tomat i små biter. Hakk koriander. Bland og smak til med limesaft, salt og pepper.
Guacamole
Lag guacamole enkelt ved å bruke en stavmikser, og blande avokado, litt limejuice, salt og evt. litt majones og/eller rømme. Om du ønsker en chunky guacamole kan du spar halve avokadoen, grovhakke og ha den i blandingen etterpå.
Topp lompene med ost, kylling, salsa, guacamole, rødløk og creme fraiche.
TIPS: Lompene blir ekstra gode om du legger på ost, for så å grille dem raskt i stekeovn eller på grillen.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

