grillet lårfilet
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillet lårfilet BBQ med caprese og hjemmelaget hvitløksbaguette

min | Enkel

Retten som passer perfekt til en kveld med vennegjengen

Ingredienser

1 pk
Grillet lårfilet BBQ

Caprese

250 g
mozarella, cherries
250 g
cherrytomater
1 pot
basilikum
1 ss
balsamicoeddik, glacè
5 ss
olivenolje
sort pepper
flaksalt

Hvitløksbrød

1 stor
fransk baguette
200 g
smør, temperert
1 stk
hvitløk
1 ss
olivenolje

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Retten som passer perfekt til en kveld med vennegjengen

Slik gjør du

Stek Grillet lårfilet BBQ slik det står i anvisningen.

Fremgangsmåte caprese:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Sil av vesken av mozarellakulene.

Vask tomatene og vend dem i litt olivenolje.

Bak tomatene på et bakepapir.

Etter 10 minutter legger du på mazarellakulene og stek videre i 5 minutter.

Plukk en god hånd med basilikumblader.

Rør sammen eddik og olivenolje. Smak til med salt og sort pepper.

Fremgangsmåte hvitløksbaguette: 

Forvarm ovnen til 160`C

Skjær roten av hvitløken.

Vend hvitløken i olivenolje før du pakker den inn i litt aluminiumsfolie.

Bakes I 20 minutter eller til den blir helt myk.

Avkjøl hvitløken litt, klem ut innmaten i en bolle.

Rør godt sammen med temperert smør.

Rulles til en smal pølse i matpapir, settes kaldt.

Når smøret er kaldt, skjær gode skiver.

Skjær snitt i baguetten og sett en skive smør i hver spalte i baguetten.

Før servering, stek hvitløksbaguetten på 220 grader i 8-10 minutter.

Server lårfileten med caprese og hvitløksbaguette.

Merkingen viser CO2e-utslippet til
en matrett (kg CO2e/rett) og en
rangering (A-E) som gjenspeiler den
relative klimapåvirkningen. CO2e-dataene er
levert av vår bærekraftspartner Klimato.