Grillet lårfilet
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillet lårfilet BBQ med hummus og ovnsbakte asparges og gulrøtter

min | Enkel

Sunn og enkel kylling middag med BBQ smak

Ingredienser

1 pk
Grillet lårfilet BBQ

Hummus

0.5 dl
olivenolje
1 ss
ingefær
1 fedd
hvitløk
1 stk
sjalottløk
0.5 stk
rød chili
500 g
kikerter fra boks
0.5 ts
spisskummen
1 ss
tahini
2 dl
vann
1 stk
sitron
salt
kajennepepper

Ovnsbakte asparges og gulrøtter

300 g
asparges
300 g
gulrot
1 stk
sitron
1 potte
koriander
1 potte
mynte
1 stk
rødløk
1 beger
yoghurt naturell
50 g
cashewnøtter
olivenolje
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Sunn og enkel kylling middag med BBQ smak

Slik gjør du

Stek Grillet lårfilet BBQ slik det står i anvisningen.

Fremgangsmåte hummus: 

Sil av vesken på kikertene.

Ingefær og hvitløk rives.

Sjalottløken og chilien finkuttes.

Freses med litt olivenolje i en stekepanne til løken er blank.

Ha kikerter, spisskummen, tahini og vann i gryta.

Bland godt sammen. Kok i fem minutter.

Ha alt over I en blender og kjør til en glatt krem.

Kjør inn olivenolje og saften av en sitron.

Same til med salt og cayennepepper.

Varmes opp før servering.

Fremgangsmåte ovnsbakte asparges og gulrøtter:

Forvarm ovnen til 230 grader.

Skrell asparges og gulrot.

Gulrot deles I strimler på langs.

Om aspargesen er tykk kan den deles en gang på langs.

Vend gulrot og asparges i litt olivenolje og salt.

Legg dem over på et bakebrett med bakepapir, spre dem utover.

Bakes I 10-15 minutter.

Rødløken finkuttes.

Cashewnøttene knuses med flatsiden på kniven.

Urtene renses og kuttes grovt.

Asparges og gulrot legges over på et fat og toppes med cashew, løk, urter og yoghurt.

Dander fatet med kyllingen, hummus og de ovnsbakte gulrøttene og asparges.

Merkingen viser CO2e-utslippet til
en matrett (kg CO2e/rett) og en
rangering (A-E) som gjenspeiler den
relative klimapåvirkningen. CO2e-dataene er
levert av vår bærekraftspartner Klimato.