
Hurtigsyltet løk
20 min | Enkel
Ingredienser
1 stk
rødløk
1 stk
lime
1 dl
edikk
1 ss
sukker
1 ts
salt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Passer godt i kyllingsalat, til helstekt kylling, eller på brødskive med stekt og skivet naturell
Slik gjør du
Skjær løken i to. Fjern skallet, men behold roten på. Da er det enklere å finhakke løken. Skjær et par snitt mot roten, og så et par snitt rett ned gjennom løken. Deretter finhakker du løken så du sitter igjen med små, jevne biter.
Bland sammen eddik, limejuice, sukker og salt i en bolle. Ha den finhakkede løken oppi og rør rundt så alt er dekket. La det stå 20-30 minutter før bruk.
Oppbevar løken i hurtigsyltelaken i kjøleskap i opptil fem dager, eller så lenge det lukter godt. Bruk sansene!
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
