
Kadhai murga
60 min | Smaksrik
Ingredienser
Kadhai murga
600 g
kyllinglår uten skinn/kyllingfilet
4 ss
sitronsaft
1 ts
gurkemeie
0.5 ts
chili pulver
1.5 ts
salt
8 ss
olje
125 g
løk
2 fedd
hvitløk
2 ss
ingefær
1 ts
malt korianderfrø
1 ts
malt spisskummen
1 stk
finsnittet chili
2 stk
tomater
0.5 stk
løk
1.5 stk
paprika I store terninger
0.5 dl
vann
1 ts
garam masala
2 ss
finstrimlet koriander
Rødbet raita
4 dl
kefir
100 g
rødbet
0.5 ts
salt
0.75 ts
chaat masala
0.5 ts
tørket mynte
Mango lassi
300 g
Masalamagic mangopure
5 dl
kefir
1.5 ss
sukker(kan sløyfes)
2 dl
vann
6 stk
isbiter
Glutenfritt nan 8 stk
1 ts
tørrgjær
1 ts
sukker
150 g
kikertmel
150 g
glutenfritt mel
1 ss
fiberhusk
0.5 ts
salt
2 ts
tørket bukkehornkløver
2 dl
kefir eller vann
6 ss
olje
litt kefir til pensling
løkfrø til topping
Mango Chutney
1 stk
masalamagic mango chutney
Basmatiris med gurkemeie
4 ss
olje
1.5 ts
spisskummen
1 ts
gurkemeie
1 ts
salt
6 dl
vann
3 dl
basmatiris
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En uimotståelig middag med indisk kylling.
Slik gjør du
Kadhai murga
- Fjern skinnet fra kyllinglårene og del de i tre/del hver kylliingfilet i 3 deler. Mariner disse i sitronsaft, gurkemeie, salt og chilipulver.
- Skjær løk i små terninger, riv hvitløk og ingefær, del paprika og tomat i store terninger, finsnitt koriander.
- Varm olje og stek løken i den. Tilsett kyllinglårene, hvitløk, ingefær, malt koriander, spisskummen og chili. Stek alt i 10 min.
- Tilsett tomater og stek i 5 minutter. Ha i paprika og løkterninger, bitte litt vann og stek videre i 10 min. Avslutt med garam masala og finsnittet koriander.
Rødbet raita
- Vask og skrell rødbet, riv den på et rivjern og bland alt i en bolle. Spar litt grønt til pynt.
- Raita kan serveres som dipp eller som en kald saus til alle middagsretter.
Mango lassi
- Bland alt med en stavmikser. Serveres avkjølt.
Glutenfritt nan- 8 stk
- Løs opp gjær i 1 ss lunkent vann, tilsett sukker og la det stå i 5 minutter.
- Bland mel, gjærblandingen, salt, bukkehornkløver og væske til deig. Vend i olje til slutt slik at deigen blir smidig. Pensle litt olje rundt deigen, og sett den lunt til heving i 30 minutter.
- Form deigen til boller, dryss på litt mel og kjevle ut nan forsiktig. La de stå i 15 min.
- Pensle med kefir og dryss på løkfrø, steke i ca. 4 minutter på 250 grader midt i stekeovnen.
Basmatiris
- Skyll risen et par ganger og bløtlegg risen i dobbel mengde vann. La stå i 15 min.
- Varm olje og tilsett spisskummen. Når det freser, tilsett gurkemeie, salt og vannet som risen er bløtlagt i.
- Ha i risen når vannet koker. Bruk gjerne sterk varme til vannet koker inn. Skru varmen ned til laveste styrke, og la kjelen stå med lokket på i 8 minutter til all væske er helt borte.
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
