
Klassisk butter chicken med poppadums
30 min | 30 minutter
Ingredienser
Butter chicken
1 pk
Spiseklar Butter Chicken
glass
ferdig butter chicken saus
1 klype
koriander
2 pk
Basmati ris (boil in bag)
Poppadums
1 pk
ferdige poppadums
Raita
1 håndfull
friske mintblader
1 håndfull
friske korianderblader
0.5 ts
cumin
0.5 ts
sukker
1 klype
salt
1 stk
grønn chili, finhakket
0.5 stk
agurk
5 ss
gresk youghurt
Kikerter med spinat
1 boks
kikerter
1 pose
spinat
0.25 ts
garam masala
0.25 ts
cumin
0.25 ts
gurkemeie
0.25 ts
cayenne pepper
Salat
0.5 stk
gul løk, hakket
10 stk
cherrytomater, delt i to
0.5 stk
agurk, delt i små biter
1 stk
gulrot, i tynne skiver
6 stk
redikker, skivet
1 stk
grønn chili, skivet
1 håndfull
koriander, hakket
0.5 stk
sitron, saften
0.5 ts
cumin
1 klype
salt
1 klype
pepper, smak til
Garnityr og saus
1 stk
lime
1 glass
ferdig mango chutney
1 stk
rød chili
1 stk
grønn chili
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Drøm deg til India med indisk butter chicken med raita, poppadums og godt tilbehør.
Slik gjør du
Butter chicken:
- Ha butter chicken saus i en medium stor kasserolle og varm opp på middels styrke mens du rører. Etter 5 min. senk varmen, og ha i kyllingen. Sett på et lokk og varm opp i ca. 5 min. Rør underveis. Når den er ferdig strø over hakket koriander.
- Kok risen etter anvisning på pakken.
Poppadums:
Følg anvisningene på pakken.
Raita:
- Kutt grønnsakene.
- Bland mint, koriander, cumin, sukker, salt, grønn chili, agurk og gresk yoghurt i en bolle og rør godt sammen.
Kikerter med spinat:
- Skyll kikertene og ha de over i en medium stor kasserolle. Bland inn garam masala, cumin, gurkemeie, salt og cayennepepper. Bland godt sammen og la det småputre i ca. 5 min. Senk varmen på platen og ha i spinaten. Rør godt sammen i 1-2 minutter.
Salat:
- Kutt grønnsakene.
- Bland alle ingrediensen godt sammen.
Garnityr og saus:
Kutt opp lime i båter og chilien i skiver.
Ha salat, butter chicken, kikerter, salat, ris og raita over i små boller, og topp med garnityr.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
