
Koreansk sweet og spicy wok
Ingredienser
Koreansk agurksalat
Enkel kimchi (kan evt kjøpes ferdig på butikken)
Koreansk glassnudler stir fry
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Koreanske smaker fra ditt kjøkken.
Slik gjør du
Stek Krønsj Sweet & Spicy slik det står i anvisningen.
Fremgangsmåte agurksalat:
Skrell agurken lett, slik at noe av skallet blir igjen for ekstra tekstur og farge.
Skjær agurken i skiver på ca. 0,5 cm tykkelse.
Legg agurkskivene i en sil, dryss over salt, og vend forsiktig rundt. La dem stå i 15 minutter for å trekke ut overflødig væske.
Skjær vårløken i tynne skiver og plukk korianderbladene, spar noen blader til pynt.
Bland de øvrige ingrediensene til dressingen i en bolle.
Skyll agurkskivene raskt under kaldt vann for å fjerne overflødig salt. Tørk dem godt med et rent kjøkkenhåndkle.
Vend agurkskivene inn i dressingen sammen med vårløken og korianderen.
La salaten stå i noen minutter før servering, slik at smakene får satt seg.
Tips: Pynt salaten med de sparte korianderbladene før servering.
Fremgangsmåte enkel kimchi (kan kjøpes ferdig på butikken):
Fremgangsmåte:
Bland saltet med 5 dl kaldt vann i en stor bolle.
Del kinakålen i 6 båter og legg dem i saltvannet. La kålen trekke i 30 minutter.
Mens kålen ligger i vannet, skrell gulroten og riv den grovt på et rivjern. Gjør det samme med reddiken.
Kutt vårløken i grove biter.
Riv ingefær og hvitløk på et fint rivjern eller hakk dem smått.
I en bolle, bland sammen hvitløk, ingefær, sukker, fish sauce, risvinaigrette og gochugaru til en jevn marinade.
Press ut overflødig vann fra kinakålen og legg den i marinaden sammen med gulrot, reddik og vårløk. Bland godt slik at alle ingrediensene er dekket av marinaden.
Overfør blandingen til et Norgesglass eller en annen lufttett beholder. Press alt godt ned slik at det ikke er luftlommer i glasset.
La kimchien stå på kjøkkenbenken i ett døgn for å starte fermenteringen. Sett deretter glasset i kjøleskapet.
Kimchien er klar til å spises etter 4–5 dager, men smaken blir mer kompleks og modnet jo lenger den står.
Star med å lage stir fry sausen ved å blande sammen koreansk soyasaus (alternativ: less salt soyasaus), oyster sauce, sesamolje, bruntsukker (vanlig sukker går fint) og riseddik i en bolle.
Forbered glassnudlene:
Legg glassnudlene i en ildfast form, hell over kokende vann, og la dem trekke i 10–12 minutter.
Skyll nudlene i kaldt vann etter trekketiden og legg dem på et rent kjøkkenhåndkle for å tørke.
Klipp nudlene i kortere lengder med en saks hvis ønskelig.
Forbered grønnsakene:
Rens og skrell grønnsakene.
Skjær gulroten i tynne strimler.
Del løken i to og skjær den i tynne skiver.
Skjær sopp, vårløk og chili i skiver, og finhakk hvitløken.
Lag eggerøre:
Knekk eggene i en bolle og visp dem godt sammen med en gaffel.
Varm litt olje i en stekepanne på middels varme og hell i eggeblandingen.
Stek til eggene har satt seg, og legg dem deretter på et skjærebrett. Skjær dem i mindre biter etter avkjøling.
Stek grønnsakene:
Bruk samme panne, tilsett litt mer olje om nødvendig, og stek grønnsakene (gulrot, løk, sopp, vårløk, chili og hvitløk) på middels varme.
Stek til grønnsakene begynner å bli myke og falle sammen.
Bland sammen:
Tilsett de avkjølte glassnudlene i pannen med grønnsakene og bland godt.
Hell over sausen Smak til med salt og press litt fersk limesaft over retten før servering.
Server varm med eggerøren på toppen eller blandet inn og ha kyllingen over.
Merkingen viser CO2e-utslippet til
en matrett (kg CO2e/rett) og en
rangering (A-E) som gjenspeiler den
relative klimapåvirkningen. CO2e-dataene er
levert av vår bærekraftspartner Klimato.
