
Kremet blomkålsuppe med kraft
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En lun og varmende suppe laget på kraft, blomkål, pastinakk og sellerirot.
Slik gjør du
Skjær opp alle grønnsakene i ca. like store biter (i og med at alt skal kjøres med en stavmikser er det ikke nødvendig og finhakke grønnsakene). Fres grønnsakene med litt olivenolje i en stor gryte.
Alternativt kan du steke grønnsakene hele i ovnen på 200 grader i 1-2 timer eller til de er møre. Kutt de deretter opp og ha i gryten.
Tilsett kraft slik at det såvidt dekker alle grønnsakene, eventuelt supplere med vann. Her kan du se oppskrift på kraft:
https://www.denstoltehane.no/recipe/hjemmelaget-kraft-pa-hel-kylling/
La det trekke/koke til grønnsakene er møre.
Bruk en stavmikser og kjør alt til en glatt masse. Eventuelt kan du kjøre alt i en blender.
Smak til med smør, krydder og kokosmelk.
Server med valgfritt tilbehør/topping eller nytes som den er.
FORSLAG TIL TOPPING
- Rester fra helstekt kylling/kraftkoking
- Stekt sopp
- Olivenolje, trøffelolje, hvitløksolje eller annen smaksatt olje
- Timian

Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
