
Kylling gulasj
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bytt ut storfekjøtt med kylling til denne deilige klassiske ungarske gryten.
Slik gjør du
Varm olje i en stor kasserolle på middels styrke
Ha i løken og stek i ca. 10 minutter, rør innimellom
Ha i selleri og stek i 3-4 minutter, så hvitløken og tomatpure og rør i ca. 1 minutt
Ha i sukker, merian, karve og cayennepeppe.
Kutt paprikaene i store stykker, legg litt til siden. Resten har du oppi gryten sammen kyllingen, og rører godt sammen.
Bruker du hele kyllinglår: Stek kyllinglårene i pannen med skinnsiden ned. Sett på stekeovn og stek lårene til de når en kjernetemperatur på ca 72 grader
Ha i buljong, og smak til med salt og pepper.
Ta på et lokk og kok på lav styrke i 45 minutter til kyllingen er mør, og sausen har fått en tykk konsistens.
Kok poteter i en kjele.
Når potetene er ferdig kokt, hell av vannet og bland inn smør og frisk, kuttet persille.
Server på en tallerken med resten av paprikaene og poteter.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

