
Grillet kylling i pita
Ingredienser
Tzatziki
Mangosalat
Pitabrød

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Deilig greskinspirert pita til late sommerdager.
Slik gjør du
Tzatziki
Skrell og rasp agurken og press ut så mye vann som mulig fra agurkstrimlene.
Knus hvitløk og bland sammen agurk og gresk yoghurt i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Mangosalat
Kutt mango, rødløk og chilli i små biter. Ha det i en bolle og bland inn limesaft og finhakket koriander.
Pitabrød og kylling
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt avokadoen i terninger.
Varm de sorte bønnene i en gryte på lav varme.
Stek/grill kyllingfilet.
Varm pitabrødene i ovnen et par minutter.
Legg dem på et fat, skjær en åpning på den ene siden og fyll dem med tzatziki, mangosalsa, sorte bønner, avokado og kyllingfilet.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

