pepper g urter
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kylling og pasta med hjemmelaget pesto

min | Enkel

Hjemmelaget pesto som kan lages av alle

Ingredienser

1 pk
Krønsj pepper & urter
150 g
pastaskruer

Pesto:

0.5 potte
basilikum
1 fedd
hvitløk
0.5 dl
olivenolje
2 ss
revet parmesan
1 ss
ristede pinekjerner

Appelsin- og fennikelsalat

3 stk
appelsiner
1 ss
honning
1 stk
fennikel
1 pk
babyleaf salatmix
3 ss
ristede pinekjerner
1 stk
sitron
0.5 dl
olivenolje
0.5 potte
basilikum
ferskost

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Hjemmelaget pesto som kan lages av alle

Slik gjør du

Stek Krønsj Pepper & urter slik det står i anvisningen.

Fremgangsmåte pesto:

Plukk basilikumbladene av stilkene og skyll dem forsiktig.

Riv hvitløken på et fint rivjern eller finhakk den med en kniv.

Riv parmesanen fint.

Ha pinjekjernene i en morter og knus dem til en jevn paste.

Rør inn hvitløken sammen med litt av olivenoljen. Bruk roterende bevegelser for å blande godt.

Tilsett basilikumbladene litt etter litt, sammen med mer av olivenoljen. Fortsett å blande til alt er godt integrert.

Rør inn den revne parmesanen til slutt. Smak til og juster med salt hvis nødvendig. Ved inn pasta.

Tips:

For en enklere variant kan alle ingrediensene kjøres sammen i en liten blender. Men for den beste smaken anbefales det å lage pestoen for hånd med morter, da dette gir en fyldigere og mer autentisk tekstur.

Fremgangsmåte appelsin- og fennikelsalat:

Riv skallet (zest) av en appelsin og sitronen.

Skjær ut filetene av appelsinene og press saften fra de resterende kjernene.

Ha appelsinsaften, zest og honning i en kjele. La det småkoke til væsken er redusert til 1/3 av originalmengden. Avkjøl reduksjonen.

Plukk av gresset (de grønne toppene) på fennikelen og sett til side for senere bruk.

Skjær fennikelen i tynne skiver ved hjelp av en mandolin, og legg skivene i isvann.Når fennikelen begynner å krølle seg og blir sprø, tørk den godt med et kjøkkenhåndkle eller i en salatslynge.

Bland olivenolje inn i den avkjølte appelsinreduksjonen. Smak til med salt og litt sitronsaft for friskhet.

Legg fennikelen, appelsinfiletene og de andre ingredienser i en stor bolle.

Vend forsiktig inn dressingen for å fordele smakene jevnt.

Dander fatet med pasta og kyllingen. Riv noen friske basilikumblader over retten og pynt med fennikelgresset.

Merkingen viser CO2e-utslippet til
en matrett (kg CO2e/rett) og en
rangering (A-E) som gjenspeiler den
relative klimapåvirkningen. CO2e-dataene er
levert av vår bærekraftspartner Klimato.