
Pizzaboller med kylling
Ingredienser
Pizzadeig
Pizzasaus
Pizzafyll
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Pizzaboller for store og små, fine å ha med i matpakken eller på tur.
Slik gjør du
Pizzadeig:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin/bakebolle.
Tilsett vann og la maskinen gjøre jobben i 5 minutter.
Pudre på litt mer mel så deigen slipper fra kantene. Slå av maskinen og la deigen heve i 1 time.
Tips: Har du liten tid kan du kjøpe ferdig pizzadeig.
Pizzasaus:
Del opp tomat og løk grovt, hakk hvitløk og fres til det blir gyllent.
Tilsett så de resterende ingrediensene og la det småkoke i 30 min.
Så stavmikser du dette og smaker til med salt, sukker og pepper. Kjøl ned.
Tips: Har du liten tid kan du bruke ferdig pizzasaus.
Pizzaboller:
Del deigen opp i 3 og kna dem i noen minutter.
Kjevle ut deigen til den blir tynn. Ha på tomatsaus, ost og kylling.
Rull sammen til en pølse og kutt i 3cm skiver.
Ta de opp i bolleformer eller bakepapir på brett.
Stek på 220 grader i 12-15 min.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
