
Kyllingbryst med spinatstuing
Ingredienser
Kyllingfilet
Søtpoteter
Ovnsbakt sopp og løk
Spinatstuing

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Spinat + kylling = sant
Slik gjør du
Søtpotetfries
Sett ovnen på 225 grader, over og undervarme.
Skrell søtpotetene og kutt dem i strimler. Legg dem i en bolle, hell litt matolje over og gni den inn med fingrene.
Legg dem på ett steke brett med bakepapir, og strø over salt og pepper. Steketid ca. 30-40 minutter.
Kyllingfilet
Varm opp en panne med olje på høy varme (8/9), og stek kyllingfiletene 1-2 minutter på hver side.
Stekes videre på lavere varme (3-4) med lokk i 8-10 minutter. Snitt kyllingen for å sjekke om den er gjennomstekt.
Ovnsbakt sopp og løk
Kutt opp løk og sopp, gni inn olje, og eventuelt ønsket krydder. Legg det på et stekebrett og stek i forvarmet ovn på 225 grader i 20 minutter.
Spinatstuing
Finn frem en liten kjele, tilsett rapsolje, og varm opp på middels varme. Tilsett spinat, gjerne oppklippet i mindre biter.
Tilsett hvitløk og vent til spinaten har falt sammen.
Tilsett Cremé Fraiche og matfløte. Smak deg frem med sitronsaft, salt og pepper.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

