
Kyllinggryte med cashews
Ingredienser
Marinert kylling
Kyllinggryte

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Epice marinert kylling på klassisk haitisk sett.
Slik gjør du
Marinert kylling
Mariner kyllingen i lime saft, hvitløk, krydder, salt, pepper, paprika krydder og epis. Sett det i kjøleskapet, og la det marinere i minst 30 minutter, gjerne over natten hvis du har tid.
Kyllinggryte
Varm opp olje i en kasserolle på middels styrke.
Brun kyllingbitene på begge sider i 3-4 minutter. Ta så ut kyllingen.
Kutt løken i små biter, og hakk hvitløken. Ha hvitløken og halvparten av løken i kasserollen, og stek til den er gjennomsiktig.
Bland i tomatpure og rør rundt. Etter 1 minutt ha i kyllingen, tilsett vann, eddik, timian, appelsinsaft og strimlet paprika. Sett på et lokk og la det putre i 20 minutter.
Stek cashewnøtter i smør til de er lett brunet, og ha de i gryta. Bland godt sammen i noen minutter.
Server med ris, svarte bønner og pikliz.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

