
Gryte av kylling lårfilet med tomat, bønner og hvitløk
25 min | Veldig enkelt
Ingredienser
800 g
Gårdsklekket kylling lårfilet eller kyllinglår
2 stk
gule løk, finhakket
4 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 dl
kyllingbuljong
2 ss
tomatpurè
2 bokser
hermetiske tomater, hakket
1 boks
sorte bønner
1 boks
store hvite
0.5 ts
tørket timian, eller 3-4 kvister fersk timian
salt og pepper
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Fantastiske farger, utsøkt smak
Slik gjør du
Finhakk løken og hvitløken. Brun kyllinglårfileten i en stor gryte. Tilsett hvitløk og løk. Brun i omtrent 1 minutt.
Tilsett tomatpuré og brun i ytterligere ett minutt.
Tilsett buljong, hermetiske tomater og timian.
Kok i omtrent 15 minutter på svak varme.
Ha i bønnene og smak til med salt og pepper.
Dryss gjerne litt fersk timian, gressløk eller annet fersk krydder over rett før servering.
Server gjerne med godt brød, salat eller ris.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
