
Kyllinggryte med tranebær
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tranebær setter et søtt, syrlig preg på denne sofistikerte gryten.
Slik gjør du
Varm oljen i en ildfast kasserolle på middels styrke.
Ha i løken og stek i 5 minutter til den er gyllen.
Ha i selleri, kålrot, sopp og hvitløk og stek i 5 minutter.
Ha i tranebær og stek i 3 minutter.
Ha i buljong, brunt sukker, kanelstang og kylling og la det småkoke.
Smak til med salt og pepper.
Ta på ett lokk og sett den inn i forvarmet ovn på 170 grader i 30 minutter. Hvis du ønsker at skinnet på kyllingen skal være sprøtt, kan du ta av lokket og heve kyllingen slik at den ligger øverst i kasserollen, og sette ovnen på grill de siste 5 minuttene.
Server med baguetter, smør og svarte oliven.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

