sweet and spicey
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Middelhavssalat med ris

min | Enkel

Inviter middelhavssmakene til spisebordet

Ingredienser

1 pk
Krønsj sweet & spicy

Til salaten:

200 g
basmatiris
5 stilker
bladpersille
3 stk
persiske agurker (eller 4 snack agurk)
200 g
cherrytomater
1 stk
liten rødløk
0.5 dl
kalamata oliven

Til dressingen:

0.5 dl
fruktig olivenolje
1 ss
dijon sennep
4 stilker
oregano
1 kylpe
cumin
1 stk
sitron
sort pepper
salt

Spicy Tzatziki:

1 stk
agurk
1 fedd
hvitløk
2 dl
yoghurt gresk ype
0.5 stk
rød chili
salt

Stuet spinat:

400 g
spinat
200 g
fetaost
1 fedd
hvitløk
1 stk
sitron
salt
olivenolje

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Inviter middelhavssmakene til spisebordet

Slik gjør du

Stek Krønsj Sweet & Spicy slik det står i anvisningen.

Fremgangsmåte salat:

Kok basmatirisen i henhold til anvisningen på pakken. La risen avkjøles til romtemperatur.

Skyll bladpersillen og fjern stilkene.

Skjær agurkene i skiver og del cherrytomatene i to.

Rens rødløken og kutt den i små terninger.

Grovhakk olivenene.

Bland sammen sitronsaft, salt, kvernet sort pepper og eventuelt litt olivenolje i en bolle. Smak til slik at dressingen blir balansert og frisk.

Når risen er avkjølt, bland den forsiktig sammen med grønnsakene og bladpersillen i en stor bolle.

Tilsett dressing:

Rett før servering, vend dressingen inn i risblandingen for å sikre at smaken fordeler seg jevnt.

Fremgangsmåte spicy tzatziki:

Del agurken på langs og skrap ut kjernene med en skje.

Riv agurken grovt på et rivjern og legg den i en bolle.

Vend inn en god klype salt og la stå i 20 minutter for å trekke ut væske.

 

Finhakk chilien i små terninger.

Riv hvitløken fint på et microplane eller finhakk den med kniv.

Etter 20 minutter, press ut så mye væske som mulig fra agurken ved å bruke hendene eller en ren kjøkkenklut.

I en bolle, bland agurken med yoghurt, hvitløk og chili.

Smak til med litt ekstra salt hvis nødvendig.

Fremgangsmåte stuet spinat:

Skyll spinaten godt og fjern eventuelle grove stilker.

Knus hvitløksfeddet med flatsiden av en kniv, og fest det til en gaffel for å bruke som en smakssetter under tilberedningen.

Varm en kjele eller en dyp stekepanne på middels varme og tilsett litt olivenolje.

Fres spinaten i pannen og rør rundt med hvitløksgaffelen for å gi en mild hvitløksaroma til retten.

Når spinaten har falt sammen, skru av varmen.

Tilsett salt, litt sitronsaft og revet sitronskall (zest) for friskhet.

Smuldre fetaosten over spinaten med fingrene og vend forsiktig inn.

Dander et fat med kyllingen, ris, tzatziki og spinaten.

Merkingen viser CO2e-utslippet til
en matrett (kg CO2e/rett) og en
rangering (A-E) som gjenspeiler den
relative klimapåvirkningen. CO2e-dataene er
levert av vår bærekraftspartner Klimato.