
Mini pavlova med vaniljekrem og friske bær
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En deilig, søt dessert til festlige anledninger
Slik gjør du
Skill hvitene fra plommen og ha de over i en bolle.
Pisk hviten til den begynner å stivne.
Tilsett melisen litt og litt til blandingen blir glatt og stiv.
Tilsett maisenna og rør inn.
Sett stekeovnen på varmluft på 120 grader.
Ha blandingen over i en sprøytepose.
Kle et stekebrett med bakepapir og sprøyt ut massen til passelig størrelse, ca 5 cm i diameter.
Sett brettet inn i ovnen og la marengsen steke i 1,5 time.
Når de er ferdige tas de ut av ovnen og avkjøles.
Ha fløten over i en bolle.
Kutt vaniljestangen på langs og skarp ut frøene med en skje.
Ha frøene i kremfløten og tilsett sukker.
Pisk fløten til krem.
Dekorer marengsen med krem, og topp med bær og mynte.
Legg de over på et fat og server.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
