
Pita med smak av midtøsten
- 2 Porsjoner
- 4 Porsjoner
- 6 Porsjoner
- 8 Porsjoner
Ingredienser
Tahini majones
Hummus
Pita fyll
Ingredienser
Tahini majones
Hummus
Pita fyll
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Pita med hummus og aubergine som setter fart på smaksløkene.
Slik gjør du
Tahini majones
Bland de fire ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.
Pita fyll
Kutt rødkål i tynne skiver, ha på en klype salt og litt sitronsaft. Bruk en hanske for å unngå farge på hender, og press ut vesken fra kålen.
Sett den til side. Etter ti minutter kan du helle av overflødig veske.
Aubergine
Kutt auberginen i tynne skiver. Ha litt olje i en panne på medium styrke. Ha i aubergine og en klype salt. Stek den på begge sider til den er myk.
Monter
Om du ønsker det kan du varme pita brødene og kyllingen litt i ovnen.
Skjær opp pitabrødet og ha på et lag med hummus, så ruccola, rødkål, abergine og til slutt kyllingen.
Topp med tabasco og tahini majones.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
