
Sort surdeigspizza med kyllingfilet
Ingredienser
Sort surdeigspizza
Sort oliventapenade
Tørrstekte cherrytomater
Kyllingfilet
Garnityr

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Imponer med sort surdeigspizza toppet med kylling og tørrstekte cherrytomater.
Slik gjør du
OBS: Surdeig trenger å heve i 12 timer, så til denne retten er det lurt å lage deigen dagen før. Om du ikke har tid til det kan du bruke vanlig pizzadeig.
Sort pizzadeig
Kombiner alle våte ingredienser i en bolle, og rør godt sammen med håndmikser.
Bruk deigkrok for å røre inn de tørre ingrediensene, eventuelt bruk hendene.
Legg deigen i en ren bolle og sett deigen i kjøleskapet i minst 12 timer.
Velv deigen over på en lett melet kjøkkenbenk og del i seks deler.
Form deigklumpene til runde, glatt boller og legg på et brett til heving i minst to timer.
Klem deigbollene ut til pizzabunner.
Sort oliventapenade
Ha alle ingrediensene i en food processor, og mos de sammen til de har den konsistensen du liker (vi foretrekker en finere paste). Avkjøl i kjøleskapet for å få en jevn tapenade.
Cherrytomater
Stek cherrytomatene i en tørr, varm stekepanne til de blir litt mørke i skallet. Rist på pannen med jevne mellomrom, men uten å klemme tomatene til en masse.
Pizza
Skjær kyllingfilet i skiver.
Dekorer pizzadeigen med kylling, tapenade og tomater, salt og pepper.
Stek i ovnen på 250 grader i 5 minutter.
Pynt med frisk timian rett før du serverer pizzaen.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5

