
Klassisk engelsk Sunday roast til hele familien
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
2. I en stekepanne, smelt smøret og stek løk og hvitløk til de er myke og gylne.
3. I en stor bolle, bland brødsmuler, stekt løk, hvitløk, eple, sitronskall og saft, tørket timian, rosmarin, salt og pepper.
4. Fyll kyllingen med stuffingblandingen og fest åpningen med kjøkkenhyssing eller tannpirkere.
5. Legg kyllingen i en stor ildfast form eller langpanne.
6. Skjær småpoteter i to, kok dem i salt vann til de er gjennomkokte og legg dem rundt kyllingen sammen med oppkuttede rotgrønnsaker. Hell olivenolje over grønnsakene og krydre med salt og pepper.
7. Stek kyllingen i den forvarmede ovnen i ca. 1 time og 30 minutter, eller til kjøttsaften er klar når du stikker en kniv inn i den tykkeste delen av låret.
8. Lag rødvinssaus mot slutten av steketiden.
9. La kyllingen hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp og serverer den med stekte poteter og rotgrønnsaker som tilbehør. Hell over tilberedt rødvinssaus til slutt.
Håper oppskriften faller i smak og at du får en deilig søndagsmiddag!
Merkingen viser CO2e-utslippet til
en matrett (kg CO2e/rett) og en
rangering (A-E) som gjenspeiler den
relative klimapåvirkningen. CO2e-dataene er
levert av vår bærekraftspartner Klimato.
