
Sunday Roast Chicken a la Cru
Ingredienser
Kyllingsaus
Brødsaus
Stuffing
Kylling
Kål
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En engelsk klassiker med en sofistikert vri
Slik gjør du
Kylling:
Ben ut kyllingen og separer alle delene fra skroget.
Det er kun vingene og brystene som skal brukes. Ta vare på lårene til en annen middag.
Tips: Kok kraft på skrogene.

Kyllingsaus:
Brun kyllingvingene i smør i en kasserolle. Hell i kyllingkraft og kok opp. La sausen koke ned til halvparten av væskemengden.
Tilsett eddik.
Brødsaus:
Kok opp melk med nellik, laurbærblad og en hel løk.
La den trekke i 20 min.
Sil ut nellik, laurbærblad og løk og ta vare på melken.
Ha melken opp i en blender og tilsett loff til den oppnår tjukk konsistens.
Stuffing:
Finhakke persille, timian, løk, hvitløk, brød og rasp av skallet fra sitronen.
Ha alt i en bolle.
Ha i salt og et egg og bland alt godt sammen.
Rulle blanding i plastikk som tåler varme.
Finn frem en dampkjele, kok opp vann og la stuffingen dampe i 20 minutter.
Spisskål:
Bruk en vid kjele med lokk. Dekk til bunnen med litt vann. Ha i 1 spiseskje smør, før du drysser over grovskåret kål. Legg på lokket, og damp på sterk varm i 1–2 minutter.
Tilberedning av kyllingbryst:
Stek kyllingbrystene i panne med smør, hvitløk og timian i 20 min. Bruk en skje spe det flytende smøret over brystene hele tiden mens du steker.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Høyt CO₂e-utslipp: 1.5+
Denne retten har et høyere klimaavtrykk en FN’s klimamål. Hvis du ønsker å redusere mengden klimaavtrykk på denne retten, kan du redusere mengden kylling per porsjon. Eller invitere over noen middagsgjester.
