
Tom Kha Gai
30 min | Enkel
Ingredienser
2 pk
Spiseklar lårfilet BBQ
150 g
ris
1 dl
ingefær, hakket
2 fedd
hvitløk, hakket
1 stk
gul løk, hakket
200 g
sjampinjong, delt i skiver
1 stk
sitrongress
3 stk
limeblader
1 terning
kyllingbuljong
2 ss
grønn karri paste
5 dl
kokosmelk
150 g
sukkererter
3 ss
fiskesaus
1 stk
lime, saften av
1 stk
chili, hakket
4 ss
frisk koriander, grovhakket
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Nydelig asiatisk suppe til turen, eller hjemmekos.
Slik gjør du
Kok ris som anvist på pakken.
Fres løk, hvitløk, ingefær og sjampinjong i olje. Tilsett limeblad, sitrongress og fiskesaus. Deretter har du i kraften fra fra risen og kokosmelken. La dette koke i 30 minutter. Balanser med sukker, salt og kanskje litt mer limesaft.
Sile ut grønnsakene og kjøl ned. Suppen tar du på termos.
Anrett ris, kylling, grønnsakene, hakket koriander og chilien i boller med lokk.
Ved servering helles suppa i bollen(e). Nyt!
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
