
Tomatpai med egg
Ingredienser
Deig
Fyll
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Herlig lettlaget pai med fetaost og solmodne cherrytomater
Slik gjør du
Start med paideigen.
Smuldre kaldt smør i melet, tilsett vann og kna til deigen er smidig. La den hvile i ca. en halvtime.
Sett stekeovnen på 200 grader. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle inn i en paiform ( ca. 20 cm diameter.) Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen i ca. 15 minutter.
Pisk sammen egg, creme fraiche og kremfløte. Bland inn smuldret fetaost og grovhakket vårløk. Hell over den forstekte paibunnen.
Del cherrytomater i to og topp over eggeblandingen.
Stek videre i ca. 40 minutter til eggblandingen er fast og gyllen.
Topp med frisk bailikum.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
