
Urtestekt kyllingbryst med skinn
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftig, sprøtt og smørstekt kyllingbryst med skinn.
Slik gjør du
Stekt kyllingbryst
Kyllingbryst (Med skinn) – saltes godt.
Her har kokken brukt en hel kylling og stykket den opp.
Ha litt nøytral olje i pannen, legg kyllingbrystet med skinnet ned, og sett på maks styrke. (Oljen skal ikke være varm først.)
La brystet ligge med skinnsiden ned til det blir gyllenbrunt/nøttebrunt. Senk temperaturen om det blir for varmt.
Vend brystet å gi det et minutt på alle sider så det får karamellisert seg jevnt rundt.
Ha så i alt smør og urter, og senk temperaturen til medium styrke.
Vend på pannen så smøret samler seg i bunnen, og øs smøret over kyllingen i flere omganger for å fullføre tilberedelsen.
Pass på at ikke smøret brenner seg.
Dette vil fungere som en «ovn» i pannen, og vil steke kyllingbrystet jevnt rundt og inn til kjernen.
Gi kyllingbrystet 2-3 minutter med øsing på lav varme.

Legg så en skje eller en gaffel under brystet i pannen, å la det hvile i 4-5 minutter.
Dette vil gi kjøttet mulighet til å hvile, og gi et bedre sluttresultat.
Tips til tilbehør:
Klassisk sopp risotto eller poteter.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
